Villa La Frande

Villa La Frande & 16ha grond, vraagprijs € 795.000,=

Villa La Frande - Domaine La Frande - Frankrijk

Dit magnifieke “country estate”  is perfect voor een potentiële koper met een oog voor kwaliteit en de rustige charme van de streek waar deze om bekend staat.

Het grote huis met zijn symmetrische vormgeving is uitgebreid gerestaureerd en omgetoverd in een lichte en elegante accommodatie. De voormalige stal is verbouwd tot een magnifieke ruime living met grote open haard. Daarboven bevindt zich een ruime studio, waarin meerdere slaapkamers gerealiseerd kunnen worden.. Deze woning is perfect geschikt als familie-villa of om te gaan gebruiken als Logement / Bed & Breakfast.

Het gehele domein is 50 hectare groot, waarvan de villa, zwembad, het ”buiten” en 16 hectare grond te koop wordt aangeboden. Afname >16 hectare is bespreekbaar.

Begane grond

 • Dubbele deuren met bovenlicht naar hal – 8 x 3 m
 • Keuken / ontbijtruimte 7.7×4.5 m met massieve Gascon open haard . Twee ramen op het oosten gericht en deur op het zuiden naar terras, balkenplafond, uitgebreid crème geschilderde kasten met betegelde werkbladen, dubbele RVS spoelbakken, keramische kookplaat en afzuigkap en vaatwasser.
 • Slaapkamer 1 – 4 x 4.7 meter. met beschilderd balkenplafond, twee ramen gericht op het oosten en twee ingebouwde kasten. … annex badkamer 1 – 4.3 x 2.5 meter. betegeld in blauw en wit thema met inloop douche, bad, dubbele wasbakken, bidet en toilet.
 • Woonkamer – 12 x 7 meter. Een massale en elegante ruimte met beschilderd plafond, imposante open haard, openslaande deuren naar het oosten en zuiden, glazen deur naar overdekt terras.
 • Bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en wasdroger.
 • Gastentoilet met wastafel en wc.
 • Deur aan de achterzijde naar buiten die toegang geeft naar een overdekte lobby met lage wastafel.

De begane grond is overal voorzien van hoge kwaliteit terra cotta tegels en centrale verwarming.

1e verdieping

Een originele trap naar de centrale overloop met een galerij aan de achterzijde.

 • Slaapkamer 2 – 4,6 x 4,8 m met twee ramen op het oosten en ingebouwde kasten.
 • Slaapkamer 3 – 4,6 x 4,3 m met twee ramen op het oosten en ingebouwde kasten.
 • Slaapkamer 4 – 5 x 2,8 m met ramen op het zuiden en een ingebouwde kast.
 • Badkamer 2 met ligbad, inloopdouche, twee kolom wastafels en wc, witte tegels met geel.
 • Studio – 12 x 7 m momenteel een open kantoor en fitness,  oostelijke muur  is met ramen en een gewelfd plafond oplopend tot aan de dakconstructie, raam gericht op het zuiden, opbergkasten.

Deur naar overdekt terras met balustrade. De eerste verdieping heeft overal grenen vloeren. Een ruime zolder,  klaar om verbouwd te worden tot  extra badkamer en slaapkamer(s).

Zwembad

Domaine La Frande heeft een eigen zwembad van 10 x 5 m met Romeinse trap, zout systeem voor waterzuivering en met automatische rolluik en  bestrating rondom. Naast het zwembad ligt met een aantrekkelijk paviljoen van 9 x 5 m met stenen gootsteen en een ingebouwde BBQ.

Buiten

Vanuit de keuken, achter de lobby en de woonkamer is een ruim terras voorzien van  terra cotta tegels en omgeven met stenen muurtjes. Vanaf de achterzijde van de woonkamer is een gezellig overdekt terras (7 x 5 m) om in de zomer heerlijk buiten te kunnen dineren.

Werkplaats / berging met de Dietrich (olie) centrale verwarming unit en extra warmte pomp.

Het Terrein

Een gravel oprijlaan van 500 m leidt naar Domaine La Frande. Het woonhuis staat bovenop een heuvel. Naast de parkeerplaats is er ook een de carport.

Borders met vaste planten en rozen pergola rondom. Alle borders en perken hebben automatische irrigatie. Klimmers die tegen het huis aan groeien zijn onder meer blauwe regen, wilde wingerd, passiebloem en rozen. De rest van het land is voornamelijk grasland met recente aanplant waaronder cipressen en Parasol dennen. Ten noorden van het zwembad is een groep van negen volwassen eiken. Het gehele domein meet 50 hectare.