Auch

De Historische hoofd- stad van de Gascogne, AUCH spreekt de toerist meteen aan. Het is een prestigieus architectonisch ensemble samengesteld door St Mary’s Cathedral, de monumentale trap, de prefectuur (voorheen een aartsbisschoppelijk paleis) en de Toren van Armagnac. Een gezellig stadje met restaurants en leuke terasjes, in de zomer maanden is er elke donderdagavond een thema- muziek feest. Bandjes door de hele stad.

De Pyreneeën

Vanaf het speciaal aangelegde uitzichtsterras kunt u 300 km ver kijken: De Pyreneeën, het massief van Néouvielle, Gavarnie en de « Brêche de Roland », en de laagvlaktes van het Zuid-West. U bent op de top van de Pic du Midi. Door zijn prachtige landschap is de Pic du Midi sinds 2003 opgenomen als nationaal natuurgebied. Ieder kwartier kunt u van La Mongie naar boven, in een glazen cabine met 45 plaatsen die u in tijd van 15 min 1000 m hoger brengt. Precies tijd genoeg om even uit te rusten alvorens bij de Pic aan te komen, op een hoogte van 2877 m.

Lourdes

Een dagje Lourdes is zeker de moeite waard. Vanaf het resort is het ongeveer 5 kwartier rijden. Het hele jaar door, maar vooral vanaf maart tot oktober, komen pelgrims uit heel Europa, maar ook uit andere delen van de wereld, naar het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes om er te bidden en zich te laven aan het bronwater van de grot waaraan heilzame kwaliteiten toegedicht worden.

Toulouse

Toulouse, “de roze stad” aan de rivier de Garonne, is de belangrijkste stad van Zuidwest-Frankrijk. Het is de hoofdstad van de regio Midi-Pyrénées en van het departement Haute-Garonne.

Toulouse telt een kleine 400.000 inwoners en is daarmee de op drie na grootste stad van Frankrijk. Het heeft een historische binnenplaats wat absoluut de moeite waard is om te bezichtigen.

Wilt u meer over de midi-Pyreneeën te weten komen, bekijk dan de officiële website, met indrukwekkende filmpjes.